5D
  ALMANCA
____yabancıdil kurs____
Almanca Dil Kursu Gaziosmanpaşa
ALMANCA DİL KURSU İSTANBUL - GAZİOSMANPAŞA
Goethe -TELC ve ÖSD A1, A2,B1,B2 Sınavları İçin Hazırlık Kurs Merkezi

CONTACT

Adres
Merkez Mahallesi Cumhuriyet Meydanı Asil Sokak No:1 Kat:4 GOP/İST
E-Posta
bilgi@5degitimkurumlari.com
AİLE BİRLEŞİM SINAVI NEDİR?
AİLE BİRLEŞİMİ NE ANLAMA GELMEKTEDİR?
          Aile birleşimi yerleştiği ülkede yaşayan göçmen asıllı vatandaşın aile birliğini korumak amacıyla aile fertlerini yanına alma hakkıdır.  Aile birleşimi için Almanya hükümeti uyum (entegrasyon) yasası çerçevesinde bazı şartlar aramaktadır.  Aile birleşimi hakkından yararlanabilme şartları Almanya’da bulunan eşin veya velinin yasal konumuna göre farklılık göstermektedir.
          Aranan genel şartlar:
1- Almanya'da veya Hollanda'da yaşayan biriyle ( Türk, Alman vatandaşı olması fark etmiyor) evlenen her Türk vatandaşı yeni çıkan ‘UYUM YASASI' gereği Almanya'ya gitmeden önce bir başlangıç (A1) seviyesinde Almanca bildiğini kanıtlamak için aile birleşim sınavını geçmek zorundadır. Ancak bu sınavı geçen kişiler konsolosluğa aile birleşimi vize başvurusunda bulunabilirler.
2- Yurtdışında yaşayan eşin son üç aydır bir işyerinde çalışıyor olması gerekir. Çünkü vize başvurusunda son üç aya ait maaş bordrosu istenen evraklar arasındadır.
3- Almanya'da yaşanacak olan evin minimum 40 metrekare olması gerekmektedir.
4- Yurtdışındaki eşin gelirinin, giderleri (kira, banka kredi borçları, vs..) düşüldükten sonra iki kişiye yetmesi gerekiyor.
5. Evlilik yoluyla Almanya’ya gidecekler evli bile olsalar en az 18 yaşında olmak zorundadırlar.18 yaşından küçükler evlenerek aile birleşimi vizesi alamazlar. Türkiye’deki çocuklar aile birleşimi yoluyla anne veya babasının yanına gidecekse 18 yaşından itibaren bir uyum sınavına girmek zorundadırlar.
Sınavı başardıktan sonra:
— Günlük yaşamda oldukça basit soruları, talimatları ve mesajları ve aynı zamanda Telesekreterdeki mesajları, kamuya yapılan duyuruları ve kısa konuşmaları anlayabilirsiniz,
— Yazılı kısa mesajlardan, kamuya yönelik bilgi levhalarından ve küçük ilanlardan sizin için önemli olan bilgileri alabilirsiniz,
— Rakamları, miktarları, saatleri ve fiyatları söyleyebilir ve anlayabilirsiniz,
— Basit ve kişisel bilgilere yönelik formları doldurabilirsiniz,
— Kısa kişisel mesajlar yazabilirsiniz,
— Konuşma sırasında kendinizi tanıtabilir ve şahsınıza yönelik basit soruları cevaplandırabilirsiniz,
— Günlük yaşamda alışılmış soruları ve ricaları formüle edebilir ve bunlara karşılık verebilirsiniz.
AİLE BİRLEŞİMİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER:
a) Türkiye'de evlenenler için:
Türk vatandaşı ile Türk vatandaşının evliliğinde; belediyelerde öngörülen evraklarla işlemler yapılır. Alman vatandaşı ile Türk vatandaşının evlenmesinde ise; Alman vatandaşının, Almanya'dan alması gereken evraklar şunlardır:
1. Evlenme ehliyet belgesi (Ehefähigkeitszeugnis), bu belge en fazla 6 ay için geçerlidir.
2. Nüfus kayıt belgesi (Uluslararası)
3. Boşanmış ise boşanma kararının (Rechtsfähiges Scheidungsurteil) tercümesi (Bu belge için su anda 25,- DM harç parası alınmaktadır.) ve Apostille
b) Almanya'da evlenenler için:
1. Tarafların biri Alman veya çifte vatandaş ise, evlilik belediyelerde yapılır. Başvuru esnasında Türk vatandaşları için gerekli olan belgeler:
a) Pasaport ve nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri
b) İkametgah belgesi (Anmeldung)
c) Evlenme ehliyet belgesi (Ehefähigkeitszeugnisses) uluslararası
d) Nüfus kayıt belgesi (Formül 3)
e) Bosanmış ise, boşanma kararının(kesinleşmiş karar olması gerekir - Rechtskräftige Scheidungsurteil) Valilik veya kaymakamlıktan alınan Apostille belgesi
f) Vukuatlı nüfus kayıt belgesi
g) Fotoğraf (1 adet)
Alman vatandaşları için gerekli belgeler:
- Personalausweis aslı ve fotokopisi
- Bescheinigung aus Melderegister (mahalle polisinden)
- Geburtsurkunde nin bir fotokopisi
— Boşanmış ise Rechtskräftige Scheidungsurteil (kesinleşmiş boşanma kararı)
— Fotoğraf (1 adet)
Türk vatandaşı ile Türk vatandaşının evliliği Evlilik işlemi T.C. Konsolosluklarında veya Standesamt (belediye) ta yapılır. Gerekli, belgeler, Almanya'da evliliğin birinci şıkkında belirtilenlerle aynidir. Çifte vatandaş olan (Alman ve Türk) kişilerin evliliğinde Alman yasalarına göre, taraflar Alman vatandaşı sayıldığından, evlilikleri de belediyede (Standesamt) yapılır. Çifte vatandaşlar, evlilik için gerekli
belgelerin dışında, Türkiye'den nüfus kayıtlarını, boşanmış ise boşanma kararını ve valilikten alınacak Apostille belgesini getirmek zorundadır.
AİLE BİRLEŞİM SINAVI HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Sınav dinleme, okuma, yazma, konuşma bölümlerinden oluşur.
Sınavdan 100 üzerinden en az 60 alınması gereklidir.
Sınav esnasında sınav gözetmenleri Almanca konuşurlar.
DİNLEME:
Dinleme bölümü 3 kısımdan oluşur.Toplamda 15 soru vardır.
Dinleme kısmı 20 dk. Sürmektedir.
İlk kısımda çeşitli diyaloglar dinletilerek sorular cevaplandırılır. Her soru için bir diyalog vardır ve her diyalog 2 kere dinletilir.
İkinci kısımda çeşitli anonslar dinletilir ve anonslardaki duruma göre verilen cümleler DOĞRU ya da YANLIŞ olarak işaretlenir. Bu kısımda her anons bir kere dinletilir.Üçüncü kısımda ilk kısımdakine benzer tarzda sorular çıkmaktadır. Her diyalog 2 kere dinletilir.
OKUMA:
Okuma bölümü 3 kısımdan oluşur. 20 dk. sürer.Her bölümde 5 soru, toplamda 15 soru sorulur.
İlk kısımda iki tane okuma metni verilir ve cümleler metne göre DOĞRU ya da YANLIŞ olarak işaretlenir.
İkinci kısımda gazetedeki ya da internetteki gibi ilanlar verilir. Her soru için 2 ilan seçeneği vardır. Size verilen yönergeye göre kendinize uygun olan ilanı seçersiniz.Üçüncü kısımda tabela yazıları verilir ve tabelada anlatılana göre cümleler DOĞRU ya da YANLIŞ olarak işaretlenir.
YAZMA:
Yazma bölümü 25 dk. Sürer. İki kısımdan oluşur.
İlk kısımda bir form verilir ve bu formda verilen bilgilere göre eksik kalan yerlerin doldurulması istenir.
İkinci kısımda mektup yazılır. Size bir yönerge verilir ve bu yönergeye uygun olarak mektup yazmanız istenir. En fazla 10 cümle yazılacak düzeyde yönergeye uygun bir mektup yazmanız gereklidir.
 KONUŞMA:
Konuşma bölümü 3 kısımdan oluşur.
Dörder kişilik gruplar halinde yapılır.
Her grup için yaklaşık 20 dk. sürer.
İlk kısımda kendiniz tanıtmanız istenir. Kendinizi tanıtırken adınızı, yaşınızı, memleketinizi, oturduğunuz yeri, mesleğinizi, bildiğiniz dilleri ve hobilerinizi anlatırsınız. Daha sonra sınav gözetmeni sizden ya adınızı, oturduğunuz yer vb. hecelemenizi ve bir telefon numarası söylemenizi ister.
İkinci kısımda kart çektirilir ve gruptaki sınav katılımcılarından birine konuya uygun olarak soru sormanız ve size sorulan sorulara da cevap vermeniz gerekir.
örneğin  konu  ‘okul ‘( schule ) ve çektiğiniz kartta da  zaman (zeit ) ifadesi var.bu durumda konuyla bağlantılı bir soru sormanız gereklidir.
Örneğin:
wann gehen sie zur schule ?  ( ne zaman okula gidersiniz? )
Um 9 uhr.  (saat 9 da )
 Üçüncü kısımda resimli kartlar çekersiniz ve resimdeki duruma uygun olarak karşınızdaki kişiden bir şey rica etmeniz gerekir.
Örneğin çektiğiniz kartta  ‘açık pencere ‘resmi var. Bu durumda karşınızdaki kişiden pencereyi kapatmasını rica edebilirsiniz. Bunu da şu şekilde sorabilirsiniz:
Können sie bitte das Fenster zumachen ? ( pencereyi kapatırmısınız lütfen ?)
Machen Sie Bitte das Fenster zu . ( lütfen pencereyi kapatın )
 Karşınızdaki kişide sizin ricalarınıza yönelik ifadeler kullanmalıdır. Örneğin
Ja gern. ( tabiki de )
Tut mir leid ( maalesef, üzgünüm )
Ja, Natürlich ( tabi ne demek ) gibi.
Merkez Mahallesi Cumhuriyet Meydanı Asil Sokak No: 1/4 Gaziosmanpaşa / İstanbul
bilgi@5degitimkurumlari.com